снимка pixabayАко не се поучим от коронавируса и не приложим наученото

...
снимка pixabayАко не се поучим от коронавируса и не приложим наученото
Коментари Харесай

СЗО очаква следващата пандемия да е още по-опустошителна

снимка pixabay

Ако не се поучим от ковид и не използван наученото на процедура с нужните средства и ангажимент, идната пандемия, каквато сигурно ще има, ще е още по-опустошителна. За това се предизвестява в отчет на Световната здравна организация, оповестява RT, представен от.

Авторите на отчета, озаглавен " Един безсистемен свят ", показват, че актуалната пандемия от COVID-19 е доказателство за " груповата некадърност " за използването на процедура на ограниченията за предварителна защита, подготовка и отговор на този вид събития, тъй че " да им се даде съответния предпочитан темперамент ".

Тази година стана ясна и " уязвимостта на стопанските системи и обществените системи, които са тясно свързани между тях ", както и отчетливите пропуски в обществата и нациите във връзка с неравенствата, докато коронавирусът " просперира в един безсистемен свят ", показва се в документа.

В умозаключение създателите на отчета декларират, че пандемията от COVID-19 " ясно ни подсети, че е невъзможно да се разчита на здравна сигурност, в случай че няма обществена такава ". Те упорстват страните да основат постоянни системи, да одобряват съответни ограничения и да поемат ангажимент да влагат в предварителната защита, подготвяйки се за " най-лошото ", тъй като " никой няма да е в сигурност, до момента в който всички дружно не бъдем ".

От СЗО показват, че са се вложили над 11 милиарда $ за справяне с пандемията, до момента в който цената на мерките за предварителна защита костват едвам по 5 спомагателни $ на човек годишно.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР